КИСЛОРОДНА ДЕРМОИНФУЗИЈА

kislorodna-dermoinfuzija

Кислородната дермоинфузија е нова метода за најдобар внес на активните супстанции во епидермисот во естетски цели без штетни последици за кожата.

Овој третман се спроведува со специјлна машина, при што 99% чист кислород се внесува во кожата до поткожното ткиво. На тој начин се зголемува количеството на кислород, се забрзува метаболизмот и процесот на детоксикација, се појачува имуниот систем на кожата, се зацврстува и сврзното ткиво, за на крај да добиеме комплетно освежена и регенерирана кожа.

Кислородот се внесува со посебен апликатор во вид на дување. Во апликаторот може да се стави специјална нано козметика која благодарејки на кислородот може да се транспортира во најдлабоките слови на дермисот.

За што се користи третманот?

  • Стареење на кожата
  • Брчки
  • Дамки на кожата
  • Акни и нечиста кожа
  • Осетлива кожа
  • Опуштена кожа