МЕЗОТЕРАПИЈА СО ДЕРМАРОЛЕР

dermaroller_treatment

Се работи со игла или дерморолер при што се прават неинвазивни убоди.

Концептот на дерморолерот е дека со тркалење на иглите по лицето се создаваат мали отвори кои стимулираат колаген (составен дел од градбата на кожата), кој создава длабочина на кожата.

Површината што се третира се дезинфицира со 70% алкохол, се нанесува анестертик во вид на крем или гел и се започнува со процедурата.

Во комбинација со соодветни козметички препарати овозможува ефективно редуцирање на опуштена и застарена кожа, лузни, пигментации, зацврстување, подмладување и обновување на кожата.