Дермални Филери

dermalfillers01Хијалуронската киселина е природна и најважна компоненета во кожата. Таа е одговорна за цврстината и исполнетоста на сврзното ткиво. На кожата и дава еластичност и виталност. Станува збор за моќна хидрирачка супстанца чија количина се намалува со текот на годините. Како резултат на тоа кожата се суши, ослабува и се јавуваат првите брчки. Постепено ткивото се повлекува и лицето е ибрчкано и остарено.

Суштината на третманите со филери е да се надокнади количината на хијалурон кој со текот на времето се намамалува. На тој нaчин се постигнува пополнување и одтсранување на брчки. Дава природен и младешки изглед на лицето.

Хијалуронските филери се сотојат од истата хијалуронска киселина во олик на гел кој лесно се вградува во кожата. Суштината на третманите со филери е да се надокнади количината на хијалурон кој со текот на времето се намамалува. На тој нaчин се постигнува пополнување и одтсранување на брчки. Дава природен и младешки изглед на лицето.

Хијалуронскиот филер после локлна анесезија со крем, се вризгува во кожата со мали фини иглички. Третманот е комфонфорен, безбеден и безболен, трае 10 -30 минути, а резултатот е веднш видлив – затегната и свежа кожа без бечки. После третманот може да се јави лесно црвенило и оток кои траат само неколку часа.

Најчесто барани третмани се:  одтсранување на подочници, назолабијални брчки (од носот кон устата), пушачки брчки (над усната), зголемување на образи, а многу успешно се решаваат о брчки на чело, меѓу вегите, околуочи, лузни од акни и други лузни.

УСНИ

Зголемување и освежување на усни е третманот кој најчесто го бараат девојките. Најдобро и најбезбедно е пополнување со хијалуронски филери, но само оние кои имаат добра еластичност и содржат анестетик, со што третманот е речиси безболен. Има повеќе техники за зголемување на усните, како и подигнување на аглите на усните.

Девојките треба да ги избегнуваат трајните филери бидејќи тие можат да нарават голем проблем. Во повеќето развиени земји се забранети за употреба бидејки остануваат долго во ткивото. Тие имаат свој волумен и тежина, па со тек на време се спуштаат надолу, па корекција е можна само хируршки.

 

БИОРЕВИТАЛИЗАЦИЈА НА КОЖА

Кога филерот со помала концентрација се става во поврчинскиот слој на кожата – техника на биоревитализација се добива цврстина и враќање на тургорот и влажноста на кожата со што настанува моментално освежување. Третманот се изведува секоја трета недела во три фази, а потоа еден третман на шест месеци за одржување на ефектите.

КОЛКУ ТРААТ ФИЛЕРИТЕ

Кога прв пат се аплицира хијалуронски филер добро е да се дополни по 6 месеци. Ко сте задоволни со обликот, следниот пат дополнете по 9 месеци, па по 12 месеци и потоа 2-3 години.