Физикална масажа

massage-female

Кога се изведува од стручно лице, физикалната терапија делува полезно на повеќе начини. Овој тип на масажа се применувала уште во древните времиња, од старите египјани и грци. Денес, нејзиниот ефект и благодет се значително подобрени со развојот на медицинската наука. Оваа масажа се користи при:

  • Проширени вени
  • Венозна инсуфициенција
  • Лимфна дренажа – нови дренажни патеки како замена на уништените крвни садови
  • Болки во мускулите
  • Отечени нозе и лактови
  • Болни проблеми со ‘рбетот
  • Сериозна болка на тетивата