ВитаСпа LED инфраред О3 капсула

Слабеење на нашето тело,  убав и деликатен воздух и природна кожа, повеќе не изгледаат недостижни со ВитаСпа LED инфраред O3 капсула. Оваа капсула користи напредна технологија со различен спектар на бои.  Оваа технологија ги спојува четирите светлосни бранови со инфрацрвените зраци. Со тоа се постигнува перфектен биолошки ефект на вашето тело и ум. Лежењето во капсулата е како да се наоѓате во мистериозен универзум, ја чувствувате физичката и менталната хармонија.

Инфрацрвените зраци се светлото на животот. Можат да навлезат во кожата, лесно да се апсорбираат во клетките и да достигнат до 3-5 cm под кожата. Преку длабоките термални резултати и резонанца, можат да ги разградат и согорат мастите. По користење на капсулата за 20-30 минути, вашето тело губи 600 калории, исто како да сте трчале десетина километри. Инфрацрвените зраци се корисни за вашето здравје на повеќе начини:

spa-kapsula

Стимулирање на метаболизмот

metabolismКога се подобрува циркулацијата, штетните, непотребни супстанци од метаболизмот можат да се исфрлат бргу, за да се ослободи напорот на бубрезите и црниот дроб.  Со циркулацијата на крвта и проширувањето на капиларите, хранливите материи се носат до сите делови на телото, па така се подобрува метаболизмот, клетките се регенерираат, се олеснува напорот на срцето, а кожата изгледа убава и мазна.

Подобрување на циркулацијата

circulationЈа забрзува циркулацијата на крвта и ги проширува капиларите, преку нивно зголемување. Напорот на срцето се олеснува, можат да ги снабдат клетките со адекватен кислород и да го однесат вишокот непотребни материи од метаболизмот. 

Баланс на киселоста и алкалноста во телото

Крајните инфрацрвени зраци можат да ја прочистат крвта, да го подобрат имунитетот и да ги активираат клетките. Исто така имаат лековит ефект во ублажување на болка. Со својот продор и ефект на длабока топлина, телото може да апсорбира голема количина на хранливи материи и да ја зголемат активноста на клетките. Топлинската енергија може да го подобри крвотокот, да го подобри протокот на acid-and-alkaline-balanceенергија и да ја олесни болката од артритички реуматизам и високо ниво на мочна киселина.

Искористување на енергијата, топење на мастите и намалување на тежина Вибрацијата на светлосниот бран од крајните инфрацрвени зраци, може да стимулира потрошување на енергија, да ја зголеми телесната температура, да го подобри метаболизмот, со што се намалуваат мастите, да отстрани брчки и линии, како и да го намали масното лачење, појавата на акни и да ја подобри бојата на кожата.ENERGY-AFFECTS-EVERY-ORGAN

Ги активираат водените молекули и ја подобруваат апсорбцијата на кислород

70% од телото се состои од вода, 80% од крвта е вода исто така. Крајните инфрацрвени зраци можат да ги резонираат водените молекули, го подобруваат апсорбирањето на кислород, ги активираат клетките, го освежуват мозокот и го подобруват имунитетот. Преку големите топлотни ефекти и продирање, water1телото може да добие доволно нутриционистички суплементи и да се чувствувате здрави и олеснати.

Овој трерман вклучува и хромотерапија, при што секоја боја има различен ефект врз телото:

Црвено светло

Ефикасност: Возбудливо и топло, ги стимулира и освежува клетките, ги подобрува отчукувањата на срцето, мозочните активности и респирацијата.

Физотерапетска функција: Се отстрануват брчки, пеги и акни, се стимулира циркулирањето на крвта и метаболизмот, со што се освежува кожното ткиво.

Жолто светло

Ефикасност: Ги стимулира нервите, го зголемува крвниот притисок, го забрзува пулсот, го подобрува имунитетот и дигестијата.

Физотерапетска функција: Ја подобрува апсробцијата на кислород, ја стимулира циркулацијата на крвта, ја освежува кожата и дигестијата.

Сино светло

Ефикасност: Се чувствувате ладно и освежени, го отстранува притисокот, намалувајќи го крвниот притисок, го балансира и фокусира вашиот ум.

Физотерапетска функција: Се создава леплив протеин, се освежува кожата и се затегнува лабавата кожа.

Зелено светло

Ефикасност: Оваа боја има осигурувачки и смирувачки лековит ефект против неспокој и депресија, правејќи да се чувствувате релаксирани и олеснати.

Физотерапетска функција: Се подобрува функцијата на жлездите, се отстрануваат пегите и акните.

weightloss

За да се постигнат најдобри резултати, потребен е одреден број на третмани:

  • Серија од 6-12 третмани.
  • 3 пати неделно – Активен програм.
  • 2 пати месечно – За оддржување.

ПРОСЕЧНО ГУБЕЊЕ НА ТЕЖИНАТА СПОРЕД БР. НА ТРЕТМАНИ

Број на третмани

1

3

12

24

Просечно губење на тежина

0.5 – 1.5 килограми

2-3 килограми

7-10 килограми

12-20 килограми