ТРЕТМАН СО ХИАЛУРОНСКА КИСЕЛИНА

Интензивното сончање, водата, горештините и ветерот ја оптоваруваат кожата. Tаа станува сува и лушпеста. Овие негативни влианија на животната средина како и зголемувањето на возраста, се фактори кои ја намалуваат содржината на хиалуронска киселина во сврзното ткиво. Последиците од тоа се губење на затегнатоста, спласнато ткиво и интензивно формирање на брчки.

Доколку сакате да ги намалите брчките и линиите по лицето, тогаш третманот со хиалуронска киселина е одличен за вас. Тоа е така бидејќи хиалуронската киселина е природна супстанција која се наоѓа во нашето тело. Таа е ефективна алтернатива за инјектирање под површината на брчките.  Хиалуронската киселина делува како мрежа, преку која се пренесуваат потребните материи од крвотокот до клетките на кожата.

hijaluron